Meny

Arfan Bhatti på pilegrimsferd til Mekka

Arfan Bhatti skal ha forlatt Norge, men akkurat hvor han har dratt er noe uklart. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arfan Bhatti har reist på pilegrimsferd til Mekka i Saudi-Arabia, opplyser hans forsvarer John Christian Elden.

«Han er på pilegrimsferd i Mekka sammen med sin mor i 80-årene, og reiste med vanlig visum helt åpent», opplyser Elden i en tekstmelding til NTB. De to «er snart tilbake i Norge», skriver advokaten videre.

PST ønsker ikke å kommentere saken.

Det var Nettavisen som først meldte at Bhatti hadde reist til Midtøsten. Han reiste onsdag i forrige uke og kommer ikke tilbake før om noen uker, sier en bekjent av 37-åringen til Nettavisen.

Bhatti ble i slutten av mars dømt til ti måneders fengsel for å ha slått sine to barn flere ganger, men har anket dommen til lagmannsretten. Han var på en tre dager lang tur til Hellas da dommen falt.

– I Hellas skulle han hilse på en gammel venn som han ikke hadde sett på lenge. Men det stedet han besøker nå, er det eneste stedet han kan finne fred uten å bry seg om at han blir forfulgt av PST, sier Nettavisens kilde.

I Hellas møtte Bhatti den tidligere Profetens Ummah-talsmannen Omar Cheblal, som har gått til sak mot den norske staten for å få omgjort vedtaket om å utvise ham fra landet, meldte NRK forrige uke.

Bhatti er norsk statsborger med pakistansk bakgrunn. Han er straffedømt flere ganger, blant annet for trusler, utpressing og vold.
Populært