Støre vil ikke endre Arbeiderpartiets asylpolitikk

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier til Dagbladet at hovedlinjene i asylpolitikken ligger fast. (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)
Ap-leder Jonas Gahr Støre sier til Dagbladet at hovedlinjene i asylpolitikken ligger fast. (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han ønsker en debatt om asylpolitikken velkommen på Ap-landsmøtet, men han ser ikke behov for å endre hovedprinsippene for asylpolitikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har programfestet at barns beste skal tillegges mer vekt. Det ble fulgt opp på slutten av vår regjeringsperiode og det ligger fast, sier Støre til Dagbladet.

Det er murring i Arbeiderpartiet om det som oppfattes som for streng asylpolitikk i partiet, men Ap-leder Jonas Gahr Støre sier det ikke er behov for å endre asylpolitikken.

– Det er bred enighet i Norge om asyl- og innvandringspolitikken. Vi forholder oss til forskriften fra desember om at barns beste skal være et grunnleggende prinsipp, den ivaretar løsningen som lå i vår stortingsmelding «Barn på flukt» fra 2012. Nå må regelverket praktiseres. Vi vil ikke utfordre den forskriften, det er viktig med forutsigbarhet, sier Støre.

– En uthuling av asylinstituttet, vil være uheldig. Jeg skal lytte til landsmøtet, det er stort engasjement, men jeg tror det er bred enighet om de grunnleggende prinsippene om rettferdig og streng asylpolitikk der det legges større vekt på barns situasjon, noe en høyesterettsdom fra januar også slo fast, sier Støre til Dagbladet.

Les også:

Færre asylsøkere velger Norge - Frp mener Aps asylbløff er avslørt

Over halvparten i Norge sier de er positive til innvandring

Negin (15) med gråtkvalt apell til norske politikere: – Hjelp meg å komme tilbake til Norge