Politiet etterlyser ryggsekk-eier etter Lindeberg-drapet

Det er funnet en ryggsekk i nærheten av stedet der den 40 år gamle mannen ble drept natt til lørdag. Politiet ønsker å komme i kontakt sekkens eier, eller med personer som kan ha sett eller har informasjon om denne sekken. Foto: Politiet
Det er funnet en ryggsekk i nærheten av stedet der den 40 år gamle mannen ble drept natt til lørdag. Politiet ønsker å komme i kontakt sekkens eier, eller med personer som kan ha sett eller har informasjon om denne sekken. Foto: Politiet

Politiet har funnet en ryggsekk i nærheten av stedet der en 40 år gammel mann ble drept på Lindeberg i Oslo natt til lørdag. Politiet ber eieren – og andre vitner – om å ta kontakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Politiet ønsker å komme i kontakt med sekkens eier, eller med personer som kan ha sett eller har informasjon om denne sekken, opplyser politiet i Oslo søndag ettermiddag.

Fortsatt er ingen pågrepet for drapet på den 40 år gamle mannen. En svart ryggsekk med hvit dekor, av merket Asaklitt, er det siste politiet etterlyser i jakten på én eller flere gjerningspersoner. Tidligere søndag ba politiet innstendig om at flere vitner tok kontakt.

– Det er fortsatt slik at det er personer som har vært i området på et veldig interessant tidspunkt, som vi ikke har fått tak i. Det er vitner som kan ha opplysninger, sa politiinspektør Grete Lien Metlid, leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser, til NTB.

Bakgrunn: Mann trolig skutt og drept i Oslo rundt midnatt

Så fire menn

Et kvinnelig vitne, som har vært i kontakt med politiet, er bosatt i området og har pratet med Aftenposten.

– Jeg så fire mørkkledde og kraftig bygde menn komme løpende fra åstedet, kort tid etter at politiet hadde kjørt i motsatt retning, sier hun til avisen.

Til NTB sier politiet at flere gutter som gikk på bussen til Holmlia, noen minutter før politiet fikk melding om drapet, blir oppfordret til å ta kontakt. Også noen som spilte fotball like i nærheten av åstedet vil politiet ha kontakt med.

– Det kan ikke gjentas nok: Det er viktig for oss å snakke med alle de som har vært i området, understreker Lien Metlid.

Les også: Drapsoffer tidligere dømt for drapsforsøk

Fant våpen

40-åringen ble funnet med store hodeskader ved bilen sin på en parkeringsplass like ved hjemmet sitt natt til lørdag. En halvautomatisk pistol med lyddemper lå på bakken nær åstedet. Den ble først funnet morgenen etter av en forbipasserende.

– De tekniske undersøkelsene er kjempesentrale, sier politiinspektøren, men legger til at hun ikke har noen opplysninger om det er gjort funn av DNA-spor eller fingeravtrykk.

Metlid sier de foreløpig ikke har planer om å gi mer informasjon om offeret.

– Når eller hvis vi går ut med navn eller bilder i en sånn sak, er det fordi vi mener det skal gi oss ytterligere opplysninger. Per nå har vi ikke vurdert det, sier hun.

Offeret kom til Norge fra Pakistan som elleveåring og ble i 1997 dømt til åtte års fengsel for tre overlagte drapsforsøk. Den gamle voldssaken er en del av etterforskningen, men Metlid understreket lørdag at dette er bare en av flere spor etterforskerne forfølger. Etterforskerne mener imidlertid at mannen ikke er et tilfeldig offer.

Tre drapsforsøk

Drapsforsøkene mannen ble dømt for, skjedde i løpet av noen timer på ettermiddagen fredag 1. november 1996.

Mannen forklarte under rettssaken i 1997 at han hadde hørt stemmer i hodet som ba ham hevne det han følte hadde vært mobbing og latterliggjøring. Den første skuddofferet var en tidligere skolekamerat, de to siste var tidligere kolleger.

Personvernpolicy