Meny

Du kan få tusen kroner i bot hvis du ikke har bæsjepose til hunden

HA MED POSE: Skal du til Daventry-regionen i Storbritannia, må du passe på å ta med pose til å plukke opp hundebæsj hvis du skal gå tur med hunden din. Glemmer du det, risikerer du å få tusen kroner i bot. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Daventry i Northamptonshire tar kampen mot uønsket hundebæsj et steg lenger, når de innfører bot for hundeeiere som ikke har med seg poser til å plukke opp hundebæsjen etter seg.

Boten skal være på 100 britiske pund, eller i overkant av 1.000 norske kroner, og kan gis ut av egne hundeoppsynsmenn eller lokale politifolk. Boten må betales innen en uke, ellers kan mottakeren risikere en ny bot på tusen britiske pund, eller cirka ti tusen norske kroner, ifølge The Daily Mail.

Den lokale loven skal innføres i Daventry senere i år, som det første stedet i Storbritannia. Den muliggjøres av en statlig lov som ble innført i Storbritannia i fjor, kalt «Anti-Social Behaviour, Crime And Policing Act».

Loven gjør det mulig for lokale styringsmakter å iverksette tiltak for å beskytte offentligheten mot problemer knyttet til hundebæsj, urinering og alkohol.

Les også: Myndighetene vil DNA-registrere hundebæsj

I Storbritannia finnes det allerede lovgivning som gjør det mulig å bøtelegge personer som ikke plukker opp hundebæsj, eller setter fra seg poser med søppel på benker eller oppe i trær.

Utvidelsen av lovgivningen som Daventry innfører, skal altså gjøre det mulig å bøtelegge personer som ikke har med seg poser til å plukke opp kjæledyrets ekskrementer.

– Vi vil at hundeoppsynsmennene skal snakke med hundeeierne først, og informere dem om loven. Det kan også hende vi gir ut noen poser. Men hvis en hundeoppsynsmann har bedt den samme personen om å rydde opp etter seg en rekke ganger uten resultat, gir vi dem en bot som de må betale innen syv dager, sier Paul Knight, som har ansvaret for miljø og helse i Daventry-distriktet, til The Daily Mail.

Les også: Derfor skal du ikke la hunden sleike babyen i ansiktet

Populært