Slåsskamp mellom storfamilie og politi fikk fatale følger

En person mistet livet, og to personer ble alvorlig skadd etter at skudd ble avfyrt i en kaotisk slåsskamp mellom en storfamilie og politiet i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Arizona publiserte fredag en video som viser en kaotisk slåsskamp på en parkeringsplass utenfor en Walmart-butikk i Cottonwood, USA, mellom en stor familie på åtte personer og fire politimenn.

Videoen er filmet med et dashboardkamera fra en av politibilene, og bildene indikerer at slåsskampen varte i syv minutter.

NB! Vi advarer mot sterke bilder i videoen.

– Ble angrepet av familien på åtte

Politiet ble kalt ut til stedet den 21. mars i år, etter at en kvinnelig ansatt på dagligvarebutikken ringte og rapporterte om at hun hadde blitt dyttet av to av familiemedlemmene.

Da politiet ankom stedet, ble de angrepet av familien på åtte, ifølge politiet i Arizona.

Ifølge politisjefen i Cottonwood, Jody Fanning, skal Enoch Gaver (21) under slåsskampen ha tatt pistolen til en av politibetjentene, og siden skutt vedkommende i beinet.

Som en reaksjon gikk en politimann på stedet til angrep på Gaver med en kølle. Da det ikke hjalp, skjøt politimannen Gaver, slik at han døde.

– Politibetjentene gjorde en god jobb med å beherske seg. De tydde til dødelige midler bare når familien Gavers ikke ga dem noe annet valg, sier politisjef Fanning til den lokele TV-kanalen WWL-TV Channel 4.

Fem personer ble arrestert

Fanning forstår ikke hvorfor familien valgte å slåss mot politiet, istedenfor å prate med dem og løse saken på en sivilisert måte. Da hadde de sannsynligvis sluppet unna en liten forseelse, og ingen hadde endt opp i fengsel, melder WWL-TV Channel 4.

Istedenfor endte den voldsomme slåsskampen i et dødsfall, samt to skuddskader. I tillegg til at Enoch Gaver døde, ble en politimann ble skudd i leggen, og et annet familiemedlem ble skudd i magen. Begge de to sistnevnte overlevde.

Etter den tragiske hendelsen ble fem personer i familien arrestert for ulike overtredelser, som alvorlig angrep på en politimann, forhindring av påtale og å motsette seg arrestasjon, ifølge The New York Post.

I videoen kan du se hvordan familiemedlemmer og politi banker løs på hverandre, mens politiet roper «Legg dere ned på bakken» og medlemmer av familien roper at politiet oppfører seg som nazister.

Familien er velkjent i området, fordi minst tre av dem spilte i et kristent band kalt Matthew 24 Now utenfor et supermarked mens de hang opp skilt med bibelvers, ifølge WWL-TV Channel 4.

Personvernpolicy