Mistet kontroll over søppelbrann – to hus brant ned i Risør

To hus og et skjul har brent ned i Risør, etter at en søppelbrann kom ut av kontroll. Ingen personer er kommet til skade. Foto: Hans Petter Bjerva (NTB scanpix)
To hus og et skjul har brent ned i Risør, etter at en søppelbrann kom ut av kontroll. Ingen personer er kommet til skade. Foto: Hans Petter Bjerva (NTB scanpix)

To hus og et skjul har brent ned i Risør etter at en søppelbrann kom ut av kontroll. Etter mange timers slukking fikk brannmannskapene omsider kontroll over brannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like før klokken 16 søndag melder 110-sentralen i Agder på at de nå er inne i etterslukkingsfasen.

– Det er så å si kontroll på stedet nå, men to hus og en bod har brent helt ned, sier operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane i Agder politidistrikt til NTB.

Den første meldingen om brann kom i 13-tiden. Nødetatene rykket ut til et hus i full fyr, før et nabohus tok fyr mens brannvesenet holdt på å slukke den første brannen.

– Det mye vind, sol og tørt på stedet, og brannen spredde seg videre til det andre huset, sier Kleivane.

Mann meldte seg

Begge husene som brant ned er ubebodde, ifølge politiet. Lenge fryktet en at brannen skulle spre seg til skogområder og flere hus i boligområdet i Risør.

– Det kom stadig flere småbranner, men mange frivillige har hjulpet med å slå ned disse, sier operasjonslederen, som skryter veldig av de frivillige.

Årsaken til brannen var en mann som har drevet brenning av rivningsmasse på stedet.

– Han brant småbranner mens han drev med rivningsarbeid, men dette kom helt ut av kontroll og eskalerte voldsomt. Det tok helt overhånd, sier Kleivane.

Vurdering

Etter mange timers arbeid fikk nødetatene endelig kontroll, men mye arbeid gjenstår.

– Slik det ser ut nå er det ikke fare for akutt brann andre steder her, men vi må være på stedet med brannvesenet utover ettermiddagen, sier Kleivane i politiet til NTB.

Det har så langt ikke blitt meldt om noen personskader, heller ikke for mannen som mistet kontroll over søppelbrenningen.

– Han må vi ta et avhør av senere. Vi må se grundig på hva som har skjedd og så blir det en vurdering på hvor aktsom han har vært, avslutter operasjonslederen i Agder politidistrikt.

Personvernpolicy