Meny

Dommen etter Hareid-drapet klar

Statsadvokat Jan Hoel (til venstre) og forsvarer Johnny Veum under rettssaken etter Hareid-drapet i Sunnmøre tingrett. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag kommer svaret på om Ålesund tingrett mener drapet på Samir Milhem (20) og likskjendingen i august i fjor var planlagt, eller om retten ender med en dom for forsettlig drap.

Den 23 år gamle tiltalte har erkjent at det var han som drepte Samir Milhem i en leilighet på Bigset i Hareid kommune.

Under rettssaken kom det fram at offeret ble påført minst 35 knivstikk, hvorav seks var dødelige.

– Henrettelse

Aktor Jan Hoel karakteriserte drapshandlingen som en «ren henrettelse» og la ned påstand om 20 års fengsel da rettssaken ble avsluttet 19. mars i år.

– Det eneste formildende i denne saken er at tiltalte har erkjent handlingen han har begått, uttalte aktor, som ville gi ett års strafferabatt for tilståelsen.

Milhem lå og sov da knivstikkingen begynte. Offeret ble senere partert med drapsvåpenet. Den tiltalte har forklart at han gjorde dette fordi han ønsket å skjule liket etter drapet.

– Skulle ikke drepe

Men tiltalte fastholdt i retten at det ikke var hans opprinnelige plan å drepe Milhem da han oppsøkte leiligheten. Han skulle banke opp 20-åringen, ikke drepe.

Forsvarer Johnny Veum ba i sin prosedyre om at hans klient ikke må bli dømt etter tiltalen om overlagt drap.

– Jeg mener det er riktig å gi ham en lavere straff enn det aktor la ned påstand om, basert på praksis fra andre saker, sa Veum til NTB etter rettssaken. Han antydet at 16-17 års fengsel for forsettlig drap er en passende dom. (©NTB)

Populært