Meny

Drapsoffer tidligere dømt for drapsforsøk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-politiet undersøker om drapet på en familiefar på Lindeberg natt til lørdag har sammenheng med tre drapsforsøk for 16 år siden. Ingen er så lang pågrepet eller mistenkt.

Politiet har avhørt en rekke personer i løpet av dagen, opplyser politiinspektør Grete Lien Metlid, leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser, til NTB lørdag kveld. Det dreier seg om både familie og andre personer. Politiet har også vært i kontakt med de tre som ble forsøkt drept høsten 1996.

Offeret, som var 40 år og opprinnelig fra Pakistan, ble funnet på en parkeringsplass like ved boligen sin på Lindeberg øst i Oslo rundt midnatt natt til lørdag.

Håndvåpen

Et håndvåpen med lyddemper ble funnet i nærheten morgenen etter av en forbipasserende som varslet politiet.

– Det er et svært interessant funn, men vi kan ikke si nå om dette er drapsvåpenet, sier Metlid.

Arbeidet med å finne ut dette er allerede i full gang, men politiinspektøren kan ikke si noe om når de har et svar.

– Vi har også gjort andre interessante funn på stedet, legger politiinspektøren til, uten å ville utdype.

Offeret ble obdusert lørdag, men politiet nøyer seg med opplysningene om at mannen ble skutt.

Flere teorier

Ugjerningen skjedde i et rolig nabolag i Groruddalen. Lindeberg består av lavblokker, skole, barnehagen og et lite lokalsenter.

Metlid bekrefter at den gamle voldssaken er en del av etterforskningen, men understreket at dette er bare en av flere spor etterforskerne forfølger.

– I hvilken grad tidligere historikk har noe med dette å gjøre, kan vi ikke svare på nå, sier Metlid.

At politiet mener 40-åringen ikke er et tilfeldig offer, skyldes «helheten i saken», forklarer hun.

Tre drapsforsøk

I november 1996 ble tre unge menn forsøkt drept med en Mauserpistol på tre forskjellige steder, i løpet av noen få timer. I retten hevden den da 23 år gamle gjerningsmannen, som nå altså er drept, at han var sinnssyk og hørte stemmer. Men dommerne avviste dette. De mente mannen hadde mangelfullt utviklede sjelsevner, og dømte ham til åtte års fengsel og fem års sikring. Mannen måtte også betale oppreisning til ofrene.

Motivet for drapsforsøkene skal ha vært at de andre mennene plaget og mobbet ham.

Omfattende etterforskning

Etter at drapsalarmen gikk natt til lørdag, er det satt i gang en omfattende etterforskning. Kriminalteknikere og politihunder har undersøkt drapsstedet og politiet har besøkt flere adresser, også andre steder enn i lokalmiljøet.

Politiet oppfordrer folk som kan ha gjort observasjoner i området til å melde seg. Særlig gjelder det noen unge gutter som gikk på en buss mot Holmlia ved Lindebergsenteret like etter midnatt. Politiet understreker at guttene kun er vitner.

– Vi tenker de kanskje har vært i området, kanskje spilt fotball, og kan ha sett noe. Vi ber dem ta kontakt med oss så raskt som mulig, sier Metlid.

Guttene hadde lørdag kveld fortsatt ikke meldt seg.

Politiet gjennomgår også bilder fra overvåkingskameraer fra området, blant annet ett på Lindeberg skole, like ved åstedet.
Populært