Kvinne innrømmer drap på Helge Irgens

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 30-årig kvinne innrømmer å ha drept ektemannen Helge Irgens i Sund kommune i Hordaland i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen erkjente dette i avhør, opplyser forsvareren, advokat Jannicke Keller-Fløystad, til VG.

– Hun har erkjent straffskyld for forsettlig drap, og det er en lettelse for henne å ha fått erkjent dette nå. Hun begynte sine avhør mandag, og erkjennelsen kom på torsdag. Hun sier det var noe hun gjorde i affekt, sier forsvareren.

Drapsalarm etter to måneder

61 år gamle Helge Irgens ble funnet død på soverommet i parets bolig i Sund kommune utenfor Bergen i Hordaland 25. juni i fjor. En uke etter fikk politiet muntlig vite at det var mistanke om kullos i mannens blod. Først to måneder senere gikk drapsalarmen.

Den filippinske ektefellen hans ble avhørt, men ikke siktet. Da kvinnen kom tilbake til Norge etter en ferie i Thailand 18. februar i år, ble hun pågrepet og siktet for overlagt drap. Politiet mener altså at hun planla drapet nøye.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Har nektet

Den siktede kvinnen sitter for tiden i varetekt, og hun har fram til nå nektet for å ha noe med ektemannens dødsfall å gjøre.

I etterforskningen har politiet også sikret seg elektroniske spor, og ifølge Bergens Tidende. Krimtekniske analyser skal vise at kvinnen i tiden før Irgens ble funnet død, gjorde en rekke mistenkelige søk på internett knyttet til drapsmetoder og forgiftning. Politiet skal mene at disse søkene kan knyttes direkte til kvinnen. (©NTB)