Kvinne innrømmer drap på Helge Irgens

En 30-årig kvinne innrømmer å ha drept ektemannen Helge Irgens i Sund kommune i Hordaland i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen erkjente dette i avhør, opplyser forsvareren, advokat Jannicke Keller-Fløystad, til VG.

– Hun har erkjent straffskyld for forsettlig drap, og det er en lettelse for henne å ha fått erkjent dette nå. Hun begynte sine avhør mandag, og erkjennelsen kom på torsdag. Hun sier det var noe hun gjorde i affekt, sier forsvareren.

Drapsalarm etter to måneder

61 år gamle Helge Irgens ble funnet død på soverommet i parets bolig i Sund kommune utenfor Bergen i Hordaland 25. juni i fjor. En uke etter fikk politiet muntlig vite at det var mistanke om kullos i mannens blod. Først to måneder senere gikk drapsalarmen.

Den filippinske ektefellen hans ble avhørt, men ikke siktet. Da kvinnen kom tilbake til Norge etter en ferie i Thailand 18. februar i år, ble hun pågrepet og siktet for overlagt drap. Politiet mener altså at hun planla drapet nøye.

Har nektet

Den siktede kvinnen sitter for tiden i varetekt, og hun har fram til nå nektet for å ha noe med ektemannens dødsfall å gjøre.

I etterforskningen har politiet også sikret seg elektroniske spor, og ifølge Bergens Tidende. Krimtekniske analyser skal vise at kvinnen i tiden før Irgens ble funnet død, gjorde en rekke mistenkelige søk på internett knyttet til drapsmetoder og forgiftning. Politiet skal mene at disse søkene kan knyttes direkte til kvinnen. (©NTB)

Personvernpolicy