Meny

Mann trolig skutt og drept i Oslo rundt midnatt

Politi og krimteknikere ved Lindeberg skole i Oslo natt til lørdag etter at en mann i 40-årene like etter midnatt ble funnet død på parkeringsplassen ved skolen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som ble funnet død på Lindeberg i Oslo natt til lørdag, ble etter alt å dømme skutt og drept rundt midnatt. Ingen er pågrepet i saken.

Et skytevåpen med lyddemper er funnet like i nærheten av åstedet, og politiet setter våpenet i forbindelse med drapet. Våpenet er sikret, og funnstedet sjekkes, tvitrer operasjonssentralen i Oslo lørdag formiddag.

Kriminalvakta bekrefter overfor NTB at mannen høyst sannsynlig ble drept rundt midnatt. Meldingen om drapet kom noen få minutter over klokka tolv, og like før skal mannen ha oppholdt seg et annet sted, ifølge vitner.

Omfattende skader

Mannen i 40-årene ble funnet på en parkeringsplass ved Lindeberg skole. En person varslet politiet om dette. Den døde hadde omfattende hodeskader, og ved 4-tiden opplyste operasjonsleder André Kråkenes til NTB at saken etterforskes som et drap.

– Det er funn på stedet som gjør at vi konkluderer med drap, sier Morten Wik, vaktleder ved krimvakten i Oslo politidistrikt.

Ved 11-tiden lørdag formiddag var fortsatt ingen pågrepet i saken, og det er heller ingen mistenkte, får NTB opplyst.

Våpenfunn

Krimteknikere har gransket åstedet siden mannen ble funnet. Politiet har også søkt i området med hund etter eventuelle gjerningsmenn.

Den døde er ikke formelt identifisert, men politiet mener å vite hvem han er.

– Avdøde, hvis det er han vi tror det er, har et utenlandskklingende navn, men er norsk statsborger, sier operasjonsleder Kråkenes.

Han ønsker ikke å kommentere om mannen er kjent for politiet fra før.

Familien til mannen, som er bosatt i Norge, er varslet om dødsfallet. Politiet ønsker natt til lørdag ikke å si noe om han var savnet av familien. Det var en av bilene på parkeringsplassen som satte politiet på sporet etter mannens familie, og dermed hans identitet.

Rundspørring

– Melder, som alt nå tyder på var en tilfeldig forbipasserende, er inne til avhør nå i natt. I tillegg foretar vi en rundspørring i området. Hundesøket har ikke gitt resultater, opplyste operasjonslederen natt til lørdag.

Politihelikopteret har ikke vært med i søket etter eventuelle gjerningsmenn på grunn av tåke på Gardermoen.

Wik på kriminalvakten opplyser at politiet har avhørt flere vitner, men at de gjerne vil snakke med flere.

– Vi er interessert i å snakke med alle som mener å ha sett eller hørt noe, eller som har vært i området rundt Lindeberg skole rundt midnatt, sier vaktlederen til NTB.

Avdøde skal obduseres ved Rettsmedisinsk institutt slik at identitet og dødsårsak kan fastslås med sikkerhet. (©NTB)

Populært