Delfindød fører til bekymring for jordskjelv i Japan

Over 150 strandede melonhodedelfiner på Japans østkyst har skapt bekymring for et nytt stort jordskjelv og tsunami.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag undersøkte forskere kadavrene av 156 melonhodedelfiner som ble funnet på to strender ved Japans stillehavskyst fredag. Det er uklart hva som forårsaket strandingen.

– Vi ser ingen umiddelbare tegn på sykdom, som kreft, på kroppene deres. Vi ønsker å finne ut hva som tok livet av disse dyrene, sier seniorforsker Tadasu Yamada ved det nasjonale museet for natur og vitenskap til kringkasteren NHK.

Til tross for at det ikke er noen klar tilknytning mellom massestrandingen og jordskjelv, har mange uttalt seg om saken på sosiale medier.

Flere peker på at rundt 50 melonhodedelfiner ble funnet på japanske strender rundt seks dager før det store jordskjelvet i mars 2011.

Jordskjelvet utløste en tsunami som igjen førte til en atomulykke ved Fukushima-anlegget. Rundt 19.000 mennesker mistet livet.

– Er den neste på vei? Forbered dere på jordskjelv, skriver en person på Twitter.

Japanske tjenestemann har imidlertid prøvd å dempe bekymringen og understreker at det ikke er noen vitenskapelige data som viser en tilknytning mellom delfinenes død og jordskjelv.

I februar 2011 døde mer enn 100 grindhvaler i en massestranding på New Zealand, to dager før et stort skjelv rammet landets nest største by Christchurch. (©NTB)

Personvernpolicy