Meny

Smuglerfisk var kjøpt hos norsk bedrift

De to litauerne hadde ikke selv fisket de to tonn med fisk som de i påsken forsøkte å smugle over Bjørnefjell. Foto: Tollvesenet/ NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det rekordstore beslaget av fisk som ble gjort på grenseovergangen Bjørnfjell ved Narvik i påsken, var kjøpt ved en norsk fiskeribedrift og ikke fisket av turister.

– Vi har kvitteringen fra den norske bedriften som solgte fisken, men har foreløpig ikke nok data til å kunne slå fast om firmaet har vært involvert i noe ulovlig, sier politistasjonssjef Egil Sletteng ved Narvik politistasjon til FiskeribladetFiskaren.

Natt til påskeaften ble en varebil registrert i Estland stoppet på tollstasjonen på Bjørnfjell. To litauiske statsborgere hadde med seg 2.200 kilo torsk, hyse og kveite fordelt på 50 kasser.

Saken ble overlatt til politiet, som ila de to mennene en bot på 20.000 kroner for smuglingsforsøket.

– Jeg har jobbet i Toll- og avgiftsdirektoratet i 23 år og kan ikke huske å ha hørt om et så stort enkeltbeslag. Det er kanskje det største enkeltbeslaget i Norge, sa medierådgiver Thore Simenstad i Toll- og avgiftsdirektoratet etter beslaget.

Til sammenligning beslagla tollere 5,5 tonn fisk i Norge i hele 2014.

Boten ble vedtatt på stedet, og litauerne kunne reise hjem. Fisken ble destruert.

– Bedriften hadde ikke tillatelse til å eksportere fisk. Men det er slett ikke sikkert at man ved bedriften visste hvordan fisken skulle brukes, og de kan ha handlet i god tro, sier politistasjonssjefen til avisen.

Populært