Lundteigen: – Eriksson skyter pianisten

Senterpartiets Per Olaf Lundteigen mener arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) «skyter pianisten» ved å avsette Lystad. Foto: NTB scanpix.
Senterpartiets Per Olaf Lundteigen mener arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) «skyter pianisten» ved å avsette Lystad. Foto: NTB scanpix.

Nav-direktør Joakim Lystad har ikke gjort noe annet enn å spille etter de noter Stortinget og regjeringen har gitt ham, mener Senterpartiets Per Olaf Lundteigen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han mener arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) «skyter pianisten» ved å avsette Lystad.

– Han må betale prisen for feilaktig og svak politisk ledelse av et stadig viktigere offentlig ansvarsområde. Avsettelsen må føre til en grundigere debatt om hva vi vil med Nav, både i arbeids- og sosialkomiteen og i kontroll- og konstitusjonskomiteen i Stortinget, sier Sp-veteranen som har sete i begge komiteer.

Les også: Dette felte Nav-direktøren

Lundteigen mener den nå avsatte Nav-direktøren svarte godt for seg i kontrollhøringene om IKT-moderniseringen. Han mener det er urimelig å kritisere Lystad for at kostnadene ved prosjektet har økt med 1,5 milliarder kroner fra anslaget på 3,3 milliarder i 2011.

– Alle som har satt seg inn i saken, vet at disse tallene ikke er sammenlignbare. Avsettelsen av Lystad må føre til at kontroll- og konstitusjonskomiteen går enda grundigere inn i saken, sier Lundteigen

Bakgrunn: – Nav-direktøren har fått sparken

Personvernpolicy