Sikkerhetsvakt drept utenfor føderalt kontor i USA

Vakten som ble skutt mens han sto vakt utenfor US Census Bureaus kontorer i Suitland i delstaten Maryland, døde etter å ha blitt brakt til sykehus med kritiske skader, melder NBC. Foto: AP / NTB scanpix.
Vakten som ble skutt mens han sto vakt utenfor US Census Bureaus kontorer i Suitland i delstaten Maryland, døde etter å ha blitt brakt til sykehus med kritiske skader, melder NBC. Foto: AP / NTB scanpix.

En sikkerhetsvakt ble drept i en skyteepisode i hovedkvarteret til en føderal etat utenfor USAs hovedstad Washington. Gjerningsmannen er pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vakten som ble skutt mens han sto vakt utenfor US Census Bureaus kontorer i Suitland i delstaten Maryland, døde etter å ha blitt brakt til sykehus med kritiske skader, melder NBC.

Hendelsen endte med en dramatisk politijakt inn i hovedstaden, der den antatte gjerningsmannen ble skutt i hodet, opplyser politisjef Cathy L. Lanier til Washington Post.

Vedkommende er ikke død, og situasjonen er avklart, sier en talsperson for FBI, som tilføyer at hendelsen ikke har noen tilknytning til terrorisme. To politifolk ble skadd i forbindelsen med biljakten, men skadene er ikke livstruende.

Lokale medier meldte tidligere torsdag kveld at gjerningsmannen hadde forskanset seg inne på kontorene etter å ha skutt vakten, og at det var hørt en rekke smell fra bygningskomplekset, men opplysningene er ikke bekreftet.

Rundt 5.000 mennesker har sin faste arbeidsplass i Census Bureaus hovedkvarter utenfor Washington.

Personvernpolicy