Politiforum: Feil leder gikk i Monika-saken

Politioverbetjent Rigmor Isehaug har sagt opp stillingen på grunn av den store belastningen hun opplevde som følge av Monika-saken. Foto: Tor Erik Mathiesen (NTB scanpix)
Politioverbetjent Rigmor Isehaug har sagt opp stillingen på grunn av den store belastningen hun opplevde som følge av Monika-saken. Foto: Tor Erik Mathiesen (NTB scanpix)

– Det er uheldig at Rigmor Isehaug i Bergens-politiet går av som følge av Monika-saken, mener redaktøren i fagbladet Politiforum. Han mener heller andre i politiledelsen burde miste jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag ble det kjent at Isehaug går av som sjef for volds- og sedelighetsseksjonen hos politiet i Bergen. Hun var varsler Robin Schaefers nærmeste sjef.

Isehaug får støtte av redaktøren i Politiforum, som beskriver hvordan hun hjalp til i forsøket med å få etterforskningen gjenopptatt. Også hun skal ha fått beskjed om å holde seg unna saken da hun forsøkte å legge frem Schaefers argumenter.

– Politiet har ikke for mange kvinner i lederposisjoner. Nå taper politiet en tydelig, kvinnelig leder, og politiet taper viktig etterforskningskompetanse. Helt unødvendig, skriver redaktør Ole Martin Mortvedt i fagbladet, og tilføyer:

– I stedet blir det de som sitter med ansvaret for miseren, som blir sittende.

Hittil er det bare politimester Geir Gudmundsen som har blitt berørt. I februar fratrådte han midlertidig sin stilling mens granskingen pågår.

Mortvedt mener den øverste politiledelsen allerede nå kan vurdere om flere i ledelsen bør gå. Det er ikke nødvendig å vente på Justisdepartementets gransking, mener han.

– Det vi nå ser er resultatet av handlingslammelse. Når de ansvarlige selv ikke ser at de er en belastning for sine øvrige kolleger, burde fungerende politimester ta ansvar. Det har han ikke gjort, skriver Mortvedt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden