Clintons valgkamp-mannskap tar form

Tidligere utenriksminister Hillary Clinton besøkte et barneprosjekt i New York 1. april. Nå skal hun ha leid valgkamplokaler i samme by. Foto Kathy Willens/ Reuters / NTB scanpix.
Tidligere utenriksminister Hillary Clinton besøkte et barneprosjekt i New York 1. april. Nå skal hun ha leid valgkamplokaler i samme by. Foto Kathy Willens/ Reuters / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Om kort tid ventes det at Hillary Clinton offentliggjør at hun ønsker å bli Demokratenes presidentkandidat ved valget i 2016. Med seg på veien får hun en rekke rutinerte medhjelpere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Fakta om Hillary Rodham Clinton
• Regnes som favoritt til å bli Demokratenes presidentkandidat i 2016, men har ikke bekreftet at hun stiller.

• Utenriksminister i Obamas regjering fra januar 2009 til februar 2013.
• Tapte kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat i 2008 for Barack Obama.
• Fra 2001 til 2009 senator for delstaten New York.
• USAs førstedame fra 1992 til 2001 da ektemannen Bill Clinton var president. De har datteren Chelsea.
• I 1993 ga ektemannen henne ansvaret for å utarbeide et forslag til helsereform, som ble stoppet av Republikanerne i Kongressen året etter.
• Jurist fra Yale University. Partner i et advokatfirma i Little Rock 1978 – 1993.
• Født 26. oktober 1947 i Chicago.

Google-direktør Stephanie Hannon skal være foreløpig siste navn på listen i Clintons kommende valgkampstab. Hannon er hentet inn som teknologisk rådgiver og skal hjelpe Clinton og Demokratene å nå flere velgere, skriver Washington Post.

Det er også ventet at Jennifer Palmeiri, som gikk av som kommunikasjonssjef i Det hvite hus i forrige måned, slutter seg til den tidligere førstedamens stab i kampen om Det ovale kontor.

Les også: Rand Paul vil bli republikansk presidentkandidat

Brian Fallon, som sluttet i tilsvarende stilling i det amerikanske justisdepartementet, vil trolig bli valgkampens talsperson, ifølge Los Angeles Times.

En kunngjøring av Clintons kandidatur er ventet om kort tid. Politico var blant dem som meldte at Hillary Clinton leide valgkamplokaler i New York 1. april.

I henhold til reglementet er 67-åringen pålagt å informere om at hun ønsker å stille til valg senest 15 dager etter påbegynt valgkampaktivitet.