«Dolla» Karoli dømt for tvangsklipping

Sigøynerpatriarken Alex «Dolla» Karoli (60) er i Oslo tingrett dømt til fengsel i 75 dager Arkivfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Sigøynerpatriarken Alex «Dolla» Karoli (60) er i Oslo tingrett dømt til fengsel i 75 dager Arkivfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sigøynerpatriarken Alex «Dolla» Karoli (60) er i Oslo tingrett dømt til fengsel i 75 dager, mens hans tidligere svigerdatter og et barnebarn begge må sone 60 dager i fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foruten fengselsstraffene er hver av de tre også dømt til å betale 3.000 kroner i sakskostnader, melder Aftenposten.

Bakgrunnen for saken var at fire fra familien var tiltalt for å ha bidratt til tvangsklipping av ei ung jente i en leilighet i Oslo en kveld i mars i fjor. Saken kom for en dag da en video av tvangsklippingen dukket opp på Facebook. Det førte til at politiet innledet etterforskning av Karoli-familien.

Filmen viser ei mindreårig jente som tilsynelatende blir skamklipt og slått i en leilighet i Oslo. Før klippingen fremfører Alex Karoli det som presenteres som en «dom» i en intern konflikt i sigøynerfamilien fordi jenta hadde satt fram negative beskrivelser om sin svigermor og svigerinne på sosiale medier. Deretter går yngre medlemmer av familien løs på jentas hår med saks.

Overfor TV 2, som viste videoen, benektet Karoli at jenta skulle straffes. Han sa han syntes synd på henne og avviste at han dikterte straffen.

Han sto tiltalt sammen med tre kvinner på henholdsvis 44, 24 og 23 år. Ifølge tiltalen ble jenta holdt fast med makt. Håret hennes ble klippet, og hun ble slått en eller flere ganger med knyttet hånd og trolig en saks. Påtalemyndigheten la ned påstand om frifinnelse for én av de fire, men ba om at de tre øvrige skulle dømmes. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden