– Hjelp meg å komme tilbake til Norge

I en video lagt ut på Facebook ber den 15 år gamle jenta om å få komme tilbake til Norge. Foto: Skjermdump
I en video lagt ut på Facebook ber den 15 år gamle jenta om å få komme tilbake til Norge. Foto: Skjermdump

Familien til en 15 år gammel jente fikk avslag på asylsøknaden, men har ikke gitt opp håpet om å returnere tilbake til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I januar i fjor ble familien fra Farsund sendt ut av landet, etter fire og et halvt år i Norge. For barna barne på 15- og ni år har utsendelsen vært tøff.

De ble først sendt til hjemlandet Iran, men som konvertitter følte de seg ikke trygge og flyktet. Gjemt under lastebiler kom de seg først til Irak og deretter Tyrkia.

I en video lagt ut på Facebook forteller 15-åringen om savnet av vennene og tryggheten i Farsund.

– Jeg har ingen venner her, forteller 15-åringen.

Videoen har blitt fjernet etter ønske fra foreldrene.

Les også: Dagsavisen: – Enighet om asylavtale

– Hjelp meg

Til tross for at diskusjonen i dag går på hvorvidt barn som ble sendt ut etter 1. juli i fjor skal få ny behandling, har ikke 15-åringen gitt opp håpet.

– Hjelp meg med å komme tilbake til Norge. Få et normalt liv igjen, sier den gråtkvalte jenta.

I videoen forteller hun at hverdagen, etter at hun ble kastet ut fra Norge, har vært vanskelig.

– Det er en skikkelig vanskelig situasjon der jeg bare tenker at jeg ikke har det gøy eller noen venner. Jeg går rundt som en idiot hele tiden og venter på en nyheten om at jeg også skal komme tilbake til Norge, sier hun.

Les også: Trine Skei Grande om asylbarnsaken

Prøvde å stoppe utsendingen

Den 15 år gamle jenta hadde bodd sammen med sin familie i Farsund siden 2009 da de fikk avslag på asylsøknaden og ble sendt tilbake til Iran.

Utsendelsen vakte stor oppsikt og Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde engasjerte seg i saken. Ifølge NRK prøvde politikeren å stoppe utsendingen av familien.

– Slik jeg forstår det er dette en familie som har konvertert fra islam til kristendom og som er positive bidragsyere i sitt lokalmiljø. Dette er mennesker Norge trenger og jeg forstår ikke hvorfor de skal sendes ut av landet, sa til Tybring-Gjedde før utsendelsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden