12-åring omkom i fergebrann i Thailand

Både passasjerer og besetning ble reddet fra den brennende fergen. Foto: Krabi Marine Police
Både passasjerer og besetning ble reddet fra den brennende fergen. Foto: Krabi Marine Police

Ei 12 år gammel israelsk jente er funnet omkommet etter at det onsdag ettermiddag brøt ut full fyr i ferge mellom de populære thailandske feriedestinasjonene Krabi og Phuket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten alle de 107 passasjerene og en besetning på fem personer, ble reddet etter at en ferge mellom Phuket og Krabi tok fyr onsdag ettermiddag lokal tid, skriver Phuket Gazette.

Fergen var på vei fra Krabi til Phuket, og politiet fikk en nødmelding klokken fire lokal tid.

En ansatt ved Ao nang Travel and Tour co, som drifter fergen, sier et var europeiske og asiatiske passasjerer og en besetning på fem ombord.

Den første meldingen gikk ut på at alle var gjort rede for. Men torsdag morgen ble ei tolv år gammel israelsk jente funnet på toalettet i fergen, som sank etter brannen. Hun skal være eneste dødsofferet etter ulykken, melder nyhetsbyrået AFP.

Blant passasjerene som ble berget var turister fra Storbritannia, Sveits, USA og Kina.

Kapteinen sier at det var en eksplosjon i maskinrommet, og at han ba passasjerene om å ta på redningsvester. Han forklarer at andre båter kom raskt til stedet og fikk reddet passasjerene fra den brennende fergen.

Fergen brant helt til den begynte å synke.

Ifølge AFP er overfylte ferger og andre båter i Thailand beryktet for å grunnstøte, velte eller ta fyr - særlig i høysesongen når fartøyene kjøres maksimalt. I 2013 omkom seks personer, blant dem tre turister, da ei overfylt ferge sank utenfor kysten av Pattaya.

Thailand sliter med å gjenvinne ryktet som ferieparadis etter et år som blant annet har inneholdt militærkupp, unntakstilstand, portforbud og skandaler som drapene på to britiske ryggsekk-turister.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden