David Lynch dropper «Twin Peaks»

Gleden var stor blant «Twin Peaks»-fans da det ble kjent at den amerikanske regissøren David Lynch ville regissere ni nye episoder av serien, nesten et kvart århundre etter første sesong. Nå er det klart at Lynch hopper av prosjektet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
Gleden var stor blant «Twin Peaks»-fans da det ble kjent at den amerikanske regissøren David Lynch ville regissere ni nye episoder av serien, nesten et kvart århundre etter første sesong. Nå er det klart at Lynch hopper av prosjektet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.

Den amerikanske stjerneregissøren David Lynch vil likevel ikke regissere en ny sesong av kultserien «Twin Peaks».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lynch regisserte sammen med Mark Frost de to første sesongene av serien på 1990-tallet. Han understreker via Twitter at TV-kanalen Showtimes gjenopplivingsprosjekt ikke nødvendigvis er dødt uten ham.

– Men etter ett år og fire måneders forhandlinger har jeg forlatt prosjektet, fordi det ikke er nok penger til å lage manus på en slik måte som jeg følte at det burde lages, skriver han blant annet.

Showtime har ikke kommentert Lynchs avhopp. Ni nye episoder av den amerikanske kultserien skulle etter planen spilles inn i år med en handling lagt til vår tid. Premieren var varslet i 2016 i forbindelse med 25-årsjubileet, og Lynch og Frost skulle skrive og produsere samtlige episoder, mens Lynch skulle ha regien.

Handlingen i den opprinnelige utgaven er lagt til småbyen Twin Peaks, dit FBI-agenten Dale Cooper, spilt av Kyle MacLachlan, kommer for å oppklare drapet på tenåringen Laura Palmer. Fra før er det kjent at MacLachlan ville vende tilbake til sin evige rolle som Dale Cooper.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden