Tradisjonsrik korsvandring gjennom hovedstaden

Flere steder i Norge arrangeres det korsvandring langfredag. I Oslo har den felleskirkelige vandringen blitt arrangert i over 30 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karl Johans gate fyller rollen som Via Dolorosa når Kirkens Bymisjon inviterer til solidaritetsvandring til minne om Jesu siste vandring gjennom Jerusalems gater. Prosesjonen går fra Jernbanetorget via blant annet Stortinget og Oslo tinghus før den ender ved Oslo domkirke.

– Vi vil vise solidaritet med mennesker i utsatte situasjoner i byen vår og i verden. Korsvandringen er både en fysisk meditasjon over påskens budskap og en protestmarsj mot destruktive krefter, sier gateprest Carl Petter Opsahl i Kirkens Bymisjon.

Foran Stortinget stopper opptoget for å be om «solidaritet og en sjenerøs politikk i forhold til flyktninger og asylsøkere som kommer til vårt land».

– I år vil vi spesielt be for mennesker på flukt. 51,2 millioner mennesker er på flukt i verden, mange dør på reisen, mange blir utsatt for menneskehandel og lever under ekstreme forhold, sier Opsahl.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden