Mann reddet etter 66 dager til havs

Artikkelen fortsetter under annonsen

En amerikaner som har vært savnet til sjøs i over to måneder, er mirakuløst reddet av et tysk tankskip etter å ha drevet rundt i Atlanterhavet på en havarert båt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Louis Jordan (37) kom aldri tilbake etter at han la ut på fisketur fra South Carolina i en 35 fot stor båt i januar. Torsdag ble han plukket opp av et tysk tankskip over 300 kilometer fra land.

Ifølge lokale medier hadde båten kantret, og Jordan ble funnet sittende på båten, som lå med kjølen i været.

Han befinner seg nå på et sykehus i Norfolk i Virginia etter å ha blitt brakt til land av et helikopter. Han skal etter forholdene være i god form.

– Jeg kunne ikke seile tilbake med båten min, jeg kunne ikke reparere den. Jeg beklager så mye, jeg har det bra nå, sier 37-åringen på en innspilling som er tatt opp av den amerikanske kystvakten og som er publisert i amerikanske medier.

Jordan skal ha overlevd på regnvann, bønner og rå fisk. Faren hans sier at han aldri ga opp håpet om at se sønnen i live. Han tror også at sønnen greide seg fordi han brukte tiden til å be.

– Han fortalte på telefonen at han ba hele tiden, så jeg tror at det hjalp ham mye, sier Frank Jordan i et intervju med CNN.

Se video fra redningsaksjonen under: