Andreflygeren søkte om selvmord på internett

Den andre svarte boksen, som inneholder ferdskriveren er funnet, melder etterforskerne etter flyulykken i Frankrike der 150 mennesker mistet livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser etterforskningslederen Brice Robin torsdag.

Samtidig ble det kjent at den andre svarte boksen, som inneholder ferdskriveren er lokalisert på ulykkesstedet i de franske Alpene. Letemannskap har lett etter ferdskriveren i ni dager.

150 mennesker døde da Airbus A320-maskinen fra Germanwings styrtet 24. mars.

Les også: Franske etterforskere har ikke sett video fra flystyrten

Googlet selvmord

Etterforskerne har funnet ut at andreflyger Andreas Lubitz, som trolig styrtet maskinen i fjellet med viten og vilje, hadde gjort undersøkelser på internett om forskjellige selvmordsmetoder. Han hadde også søkt etter informasjon om teknikken knyttet til cockpitdørene om bord på fly og sikkerhetsinnretningene.

Søkene på datamaskinen var gjort mellom datoene 16. og 23. mars, bare en dag før flytragedien.

– I løpet av en dag, brukte personen mange minutter på å undersøke sikkerheten knyttet til cockpitdører, sier etterforskningslederen Brice Robin.

I dagene som fulgte etter flyulykken er det blitt avdekket at flygeren har mottatt behandling for selvmordstanker før han fikk sin godkjenning som pilot. Det er også blitt avdekket gjennom fortellinger fra kjærester at hverdagen var preget av humørsvingninger og kontrollerende oppførsel.

Les også: Her flyr Andreas Lubitz

DNA-undersøkelser

Da flyet hadde styrtet i fjellene nord for den franske byen Nice tirsdag ettermiddag ble taleregistratoren funnet etter ganske kort tid. Her kunne man høre samtaler fra cockpiten som tyder på at annenflyger Andreas Lubitz styrtet flyet etter at han hadde stengt kapteinen ute.

Men ferdskriveren er likevel nødvendig for å få et mer komplett bilde av hva som skjedde, mener etterforskningsleder Robin, som håper funnet vil avdekke ytterligere detaljer som kan forklare ulykken. Dette vil ta flere dager.

Tidligere har beholderen eller boksen til ferdskriveren blitt lokalisert, men innholdet som ble funnet torsdag, hadde så langt manglet.

Germanwings-flyet traff fjellsiden med så stor kraft at flyet gikk fullstendig i oppløsning. For noen dager siden ble det klart at alle de 150 omkomne som var om bord er identifisert ved hjelp av DNA-undersøkelser av levningene som ble funnet i fjellsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden