Minst tre døde etter skred i de franske Alpene

Minst tre av turistene som er tatt av skred i Frankrike, er døde, bekrefter franske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tysk gruppe på rundt ti ble tatt av skredet i Alpene sørøst for Grenoble, og flere skal fortsatt være savnet.

Ifølge RTL dreier det seg om en gruppe på omkring ti tyske turister som var på tur i området i nærheten av landsbyen Vallouise i fylket Haute-Alpes. Det er myndighetene i Haute-Alpes som bekrefter at tre er omkommet.

Skredet gikk i fjellområdet Massif des Ecrins sørøst for byen Grenoble, ikke langt fra grensa til Italia, onsdag ettermiddag. Det ble sendt redningsmannskap og hunder til området for å finne de som ble tatt av snømassene, ifølge kanalen France3-regions. En av dem som er gravd fram, skal være kritisk skadd, mens flere fortsatt skal være savnet.

Ifølge vitner skal snøskredet ha vært enormt. Det ble utløst omkring klokka 15 på 3.000 meters høyde

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden