Påsketrafikken har roet seg

Onsdag ettermiddag er det saktegående kø på E6 nord for Minnesund mot veiarbeidsområdet rundt Morskogen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Onsdag ettermiddag er det saktegående kø på E6 nord for Minnesund mot veiarbeidsområdet rundt Morskogen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Det har vært saktegående køer på både motorveier og fjelloverganger rundt om i landet onsdag. De fleste køene løsnet imidlertid opp tidlig onsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksvei 7 over Hardangervidda er åpnet for kolonnekjøring etter at en kjedekollisjon mellom åtte biler førte til at veien ble stengt. Til sammen 20 personer var involvert, men det var ingen som ble skadd, ifølge Nordre Buskerud politidistrikt.

– Det er fire-fem timers ventetid på denne strekningen. Vi anbefaler derfor folk å ta alternative ruter, for eksempel over fylkesvei 50 mellom Aurskog Høland eller fylkesvei 52 under Hemsedalsfjellet.

Les også: Kjedekollisjon under kolonnekjøring på Hardangervidda

– Minkende kø

På E16 ut fra Bergen har det vært saktegående kø i mange timer på grunn av stor påskeutfart.

– Det er i ferd med å løsne opp nå, ettersom det blir færre bilister på veiene, sier Morten Hansen i Statens vegvesen til NTB.

Det samme gjelder flere av strekningene det ble meldt om lange køer på onsdag ettermiddag.

På E16 mot Voss var det onsdag ettermiddag flere kilometer lang kø fram til Arna, skriver Bergens Tidende. Også her er køen minkende, og trafikken flyter bedre, ifølge Vegtrafikksentralen.

Saktegående køer

Fra Minnesund og nordover langs E6 har det vært saktegående kø siden onsdag ettermiddag.

– Her har det roet seg veldig. Det går roligere for seg både ut av Oslo og nordover på E6, opplyser Hilde Bjørnstad ved Vegtrafikksentralen til NTB.

Seks personer var involvert i en kollisjon mellom to biler i Nesbøtunnelen på fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland, opplyser Sogn og Fjordane politidistrikt på Twitter. De seks personene slapp unna med lettere personskader.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden