Internasjonalt etterlyst bankraner tatt i Oslo

En litauisk mann siktet for drapsforsøk og ran i Tyskland, ble sist lørdag pågrepet i Oslo. 33-åringen var etterlyst internasjonalt for to brutale bankran i tillegg til drapsforsøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble pågrepet etter at tysk politi fant ut at han befant seg i den norske hovedstaden, skriver Dagbladet.

Politiet mener han står bak et ran av en gullsmedforretning i Düsseldorf 22. august i fjor, hvor det ble ranet verdier for 75.000 euro (rundt 650.000 norske kroner).

– Innehaveren ble utsatt for vold og ble alvorlig skadd. Tysk politi har siktet ham for drapsforsøk, sier politiadvokat Asmund Riegels i Oslo-politiet.

Han er også siktet for å ha ranet en pantelånerforretning i Kiel 9. oktober i fjor. Også her ble en av de ansatte utsatt for vold, og det skal ha blitt ranet verdier for 500.000 euro (rundt 4,4 millioner norske kroner), opplyser politiet.

Tyske myndigheter mener mannen er en del av en litauisk bande. Det var fire personer som sto bak de to ranene. Alle er nå pågrepet.

Den litauiske 33-åringen ble varetektsfengslet i Oslo tingrett mandag denne uka. Han nekter straffskyld, men aksepterer å bli utlevert til Tyskland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden