Atomforhandlingene i Sveits fortsetter på overtid

Fristen for å nå fram til en rammeavtale utløp egentlig natt til onsdag, men partene mente det var gjort tilstrekkelig framgang til å fortsette forhandlingene. Bildet viser USAs utenriksminister John Kerry tirsdag. Foto: Brendan Smialowski (Reuters)
Fristen for å nå fram til en rammeavtale utløp egentlig natt til onsdag, men partene mente det var gjort tilstrekkelig framgang til å fortsette forhandlingene. Bildet viser USAs utenriksminister John Kerry tirsdag. Foto: Brendan Smialowski (Reuters)

Forhandlingene om Irans atomprogram fortsetter onsdag, samtidig som det er høyst uklart hvor nærme partene egentlig er en avtale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siste informasjonen fra forhandlingsbordet i Lausanne er at partene, tross fremgang, fortsatt ikke er enige om «noen ting». Det hevder en ikke navngitt kilde i den tyske forhandlingsdelegasjonen overfor nyhetsbyrået Reuters onsdag formiddag.

Den tyske kilden sier videre at en avtale er innen rekkevidde, men at alle må legge «godviljen til» for å komme i mål. Samtidig sier Storbritannias utenriksminister Philip Hammond at det er gjort fremskritt, selv om arbeid gjenstår når det gjelder «enkelte viktige punkter»:

– Noen av punktene er særlig detaljerte og tekniske, så det er fortsatt en del arbeid som gjenstår. Men vi er i gang, og vi fortsetter arbeidet, sier Hammond.

Les også: Lavrov: Enighet med Iran om alle viktige punkter

Også Kinas utenriksminister Wang Yi sier onsdag formiddag at det er gjort «betydelige fremskritt» når det gjelder de viktigste stridsspørsmålene.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov hevdet derimot i natt at det var enighet med Iran om alle de viktige punktene, men påstanden ble raskt avvist av USA.

Fristen for å nå frem til en rammeavtale utløp egentlig natt til onsdag, men partene mente det var gjort tilstrekkelig fremgang til å fortsette forhandlingene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden