Nordmann i Singapore dømt for vold mot drosjesjåfør

En norsk mann bosatt i Singapore er dømt til ti ukers fengsel for å ha slått og tatt kvelertak på en drosjesjåfør i september i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 50 år gamle nordmannen ble dømt for først å ha slått drosjesjåføren og siden løpt etter mannen og tatt kvelertak på ham da han falt på bakken. Halsgrepet på sjåføren ble holdt i 15 sekunder før to forbipasserende kom til og fikk skilt de to mennene, skriver Singapore-avisen The Straits Times.

Bakgrunnen for reaksjonen skal ifølge dommen ha vært at sjåføren sa han måtte på toalettet og ikke kunne ta med noen ny passasjer da den berusede nordmannen satte seg inn i bilen hans.

Mannen som arbeidet i Singapore, men nå har mistet jobben, risikerte opptil to års fengsel etter overfallet på drosjesjåføren. I retten la han seg fullstendig flat og sa hva han hadde gjort mot den stakkars drosjesjåføren var helt uakseptabelt. Han har også betalt offeret om lag 175.000 kroner etter det som skjedde.