Lubitz informerte Lufthansa om tidligere depresjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Andreas Lubitz, flygeren som styrtet et passasjerfly i Alpene i forrige uke, informerte i 2009 Lufthansa om en tidligere episode med alvorlig depresjon, opplyser det tyske flyselskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Lufthansa er dokumentene sendt videre til påtalemyndigheten. De omfatter blant annet eposter som Lubitz sendte til sine flyinstruktører.

– I denne korrespondansen informerte han Flight Training Pilot School i 2009 om en tidligere episode med alvorlig depresjon, heter det i en uttalelse fra Lufthansa tirsdag.

Les også: Patrick (34) forsøkte å redde Germanwings-passasjerene

Ifølge Lufthansa avbrøt Lubitz sin pilotutdannelse i flere måneder i 2009, men besto deretter alle legeundersøkelser. Det er tidligere kommet fram at annenflygeren hadde selvmordstanker for noen år siden.

Les også: Slik var de siste minuttene om bord på Germanwings-flyet

Flyselskapet har flere ganger sagt at det ikke har vært kjent med forhold som kunne ha drevet Lubitz til å styrte passasjerflyet.

27-åringen låste kapteinen ute av cockpiten og styrtet ifølge franske etterforskere flyet med vilje inn i de franske Alpene forrige uke. Lubitz tok med seg 149 mennesker i døden.

Les også: Ofrene etter Germanwings-styrten snart identifisert

Flyet som styrtet, tilhørte Lufthansas lavprisselskap Germanwings. Onsdag skal toppsjefene i både Lufthansa og Germanwings besøke landsbyen Seyne-les-Alpes, som ligger ved stedet der flyet styrtet.