SD: Vi krever ingen unnskyldning fra Skavlan

SD-leder Jimmie Åkesson akter ikke å kreve noen unnskyldning fra Fredrik Skavlan, sier SDs pressesekretær Foto: Anders Wiklund (TT)
SD-leder Jimmie Åkesson akter ikke å kreve noen unnskyldning fra Fredrik Skavlan, sier SDs pressesekretær Foto: Anders Wiklund (TT)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verken Sverigedemokraterna eller deres leder Jimmie Åkesson har planer om å kreve noen unnskyldning fra Fredrik Skavlan etter intervjuet med Åkesson forrige uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pressesekretær Henrik Vinge i SD sier til Sveriges Television at partiet ikke har noen planer om å kreve en unnskyldning etter intervjuet som fikk mange TV-seere til å rase.

– Nei, det synes jeg ikke vi kan gjøre. Det er jo alltid slik at når man stiller opp til et intervju, så er det programlederen og produksjonsteamet som avgjør hvilke spørsmål som skal stilles.

Han sier Åkesson er vant til tøffe intervjuer.

– Men jeg tror han ble overrasket over at konseptet var litt annerledes for ham enn det har vært for andre, sier Vinge.

Bakgrunn: Skavlan nekter å beklage overfor Åkesson

– Det som skjedde var at selve stemningen og intervjuteknikken ble forandret. Jeg tror mange har sett kontrasten mellom hvordan Jimmie ble intervjuet og hvordan andre er intervjuet og reagert fordi de mener at han har fått en annen behandling, sier Henrik Vinge.

Skavlan sier han forstår at noen reagerer, men understreker samtidig at «Skavlan» ikke bare skal være et «koseprogram», men også et journalistisk program med plass til de litt vanskeligere spørsmålene.

Les også: Over 1.000 klager etter omstridt Skavlan-intervju