Over 1.000 klager etter omstridt Skavlan-intervju

Programleder Fredrik Skavlan setter ny klagerekord etter intervjuet med Jimmie Åkesson. Skjermdump fra NRK.no.
Programleder Fredrik Skavlan setter ny klagerekord etter intervjuet med Jimmie Åkesson. Skjermdump fra NRK.no.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kringkastingsrådet har mottatt over 1.000 klager etter at Fredrik Skavlan hadde besøk av Jimmie Åkesson. Kampanjepreget, men ekte engasjement, sier rådets sekretær om klagestrømmen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det renner inn hele tiden. Jeg har aldri vært med på så mange klager i mine seks år i Kringkastingsrådet, og jeg tror ikke det har vært så mange noen gang, sier rådssekretær Erik Berg-Hansen til VG og legger altså til:

– Det er kampanjepreget, men det er ekte engasjement, og det er veldig mye.

Skal behandles på neste møte

Berg-Hansen trekker fram «Trekant» og dekningen av Gazakrigen i fjor som noe av det som tidligere har utløst mange klager. Med henholdsvis 200-300 og rundt 100 klager, ligger de likevel langt bak Skavlan, som bli tema på Kringkastingsrådets møte 23. april.

Les også: Tybring-Gjedde: – En skam for NRK

Tybring-Gjedde reagerer på Åkesson-intervju:

– Mente ikke å trakassere

Mange har reagert på Skavlans behandling av den snart friskmeldte lederen i Sverigedemokraterna før helgen. «Aldri mer Skavlan!» er blant reaksjonene etter at den sykmeldte politikeren ble stilt til veggs. Skavlan selv sier han ikke hadde til hensikt å trakassere Åkesson.

– Jeg var forberedt på reaksjonene, men ikke graden av engasjement, sier han til avisen i etterkant av det mye omtalte intervjuet.