Fransk avis spekulerer på selvmord i styrtet fly

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den franske avisa Le Figaro spekulerer på om en av flygerne på Germanwings-flyet som styrtet i Frankrike, kan ha begått selvmord og tatt med seg hele flyet inn i fjellsiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avisa skriver at en låst dør til cockpiten og en flyger som prøver å bryte seg inn, slik New York Times skriver, kan lede tankene til at flygeren som var alene i cockpiten, tok sitt eget liv.

– Dette dreier seg om en etterforskning av flysikkerhet som kan ende i en kriminell etterforskning, sier en flyekspert til Le Figaro.

SISTE: Franske etterforskere: – Flyet ble trolig styrtet med vilje

Franske myndigheter har verken bekreftet eller avkreftet New York Times' melding om at taleregistratoren viste at en av pilotene hadde forlatt cockpiten og ikke slapp inn i igjen.

Dersom dette er riktig, har Airbus-flyet fløyet rett i fjellet med bare én flyger i cockpiten, mens den andre forgjeves har forsøkt å komme seg inn, et scenario som i teorien kunne skyldes selvmord.

Bakgrunn: Flyger forlot cockpiten før styrten

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Akutt sykdom hos piloten ved spakene er lite sannsynlig, spesielt siden flygeren som er ute av cockpiten, har mulighet til å trenge seg inn, sier Nicolas Redier.

Han viser til at det er vanlig at man må slå inn en kode som aktiverer et kamera i cockpiten for å komme seg inn, men at koden ikke åpner døra om flygeren inne i cockpiten trykker på en knapp som avviser koden innen 30 sekunder.

Les også: Har fått ut lydopptak fra «den svarte boksen»