Top Gear-show i Stavanger utsettes til senere i år

Artikkelen fortsetter under annonsen

De fire Top Gear-showene som skulle finne sted i Stavanger neste uke, blir utsatt til senere i år, bekrefter BBC.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Top Gear Live beklager å måtte meddele billettkjøperne til neste ukes show i Stavanger at vi må utsette alle fire oppsetningene. I løpet av de neste par ukene blir nyoppsatte datoer for senere i år bekreftet, opplyser en BBC-talsmann til Daily Mail.

I mellomtiden er altså Stavanger-showene utsatt på ubestemt tid, slik Stavanger Aftenblad skriver.

Talsmannen opplyser videre at to Top Gear-show i Sydney i Australia 18. og 19. april foreløpig ser ut til å gå som planlagt. Det gjør også de øvrige showene som er planlagt fremover, med unntak av Stavanger-oppsetningene, melder BBC.

– Aner ikke

De lokale arrangørene av det planlagte Top Gear-showet i Stavanger uttaler til Stavanger Aftenblad aner ikke om det noensinne blir noe av oppsetningen i oljebyen etter at BBC onsdag sparket Jeremy Clarkson som programleder.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke bare TV-programmets framtid som er uklar. Også liveshowene er helt i det blå. Ingen har offisielt uttalt seg om hva som skal skje med de planlagte livearrangementene, men ifølge virker det stadig mer sannsynlig at det aldri blir noe av oppsetningen i Rogaland.

«Aner ikke», er svaret fra daglig leder Karton Nilsen i Folkehallene når han blir spurt om hva som nå skjer videre. Folkehallenes Sørmarka Arena er stedet der showet skulle ha blitt holdt.

Fikk ikke mat

Teknisk tilrettelegger av Top Gears liveshow i Norge er Atomic. Heller ikke der er det noen som kan svare på hva som skjer med Stavanger-arrangementet. BBC styrer all informasjon rundt Top Gear Live, men avisen har ikke klart å få kommentarer derfra. Det er solgt 17.000-18.000 billetter til showet i Stavanger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Clarkson fikk onsdag sparken som Top Gear-programleder i BBC etter at han gikk til angrep på en av programmets produsenter under en innspilling i Yorkshire. Angrepet skjedde angivelig som følge av at han ikke fikk varm mat på slutten av en lang arbeidsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når Clarkson ikke lenger er programleder i Top Gear, er også situasjonen uviss for medprogramlederne James May og Richard Hammond. TV-programmet vises for 350 millioner seere i rundt 200 land og har gitt betydelige inntekter til BBC.

– Raseri i fylla

I en kommentar i Daily Mail skriver TV-personligheten Piers Morgan at Clarkson ikke ga BBC noe valg.

– Du kan ikke angripe et medlem av ditt eget produksjonsteam i et raseri i fylla, i en rappkjeftet krangel over kald mat, skriver han.

Det hører med til historien at de to tv-kjendisene har vært uvenner i over et tiår, men at de det siste året har begravd stridsøksen. Morgan skriver allikevel at han ikke ble overrasket over Clarksons angrep, ettersom Top Gear-profilen i lang tid hadde hatt en konflikt med høytstående ledere i BBC.

– Feilen du gjorde var at du tok ut all din angst på en hardtarbeidende og lojal Top Gear produsent, skriver han i Daily Mail.

Videre harselerer Morgan med at BBC har gjort en «juridisk feil».

– Som det en eneste andre menneske du noensinne har slått, tror jeg du med hell kan hevde at du slår så patetisk svakt at det faktisk ikke kan telle som et slag, skriver han.