Lufthansa-sjefen: – Vi kommer til å finne svar

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterforskerne kommer til å finne svar på hvorfor flyet fra Germanwings styrtet i de franske alpene tirsdag, mener Lufthansa-sjef Carsten Spohr.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På en pressekonferanse i Barcelona onsdag kveld sa Spohr at han tror ferdskriveren vil bidra til å oppklare saken.

– Jeg er sikker på at vi vil finne den siden flyet ikke styrtet i vannet. Det kan være snakk om dager. Vi er sikre på at vi skal finne ut hva som har skjedd, sa han.

150 personer omkom i flyulykken. Passasjerene var fra 18 forskjellige land.

– Dersom pårørende fra andre siden av Atlanterhavet ønsker å komme hit, vil vi bistå dem økonomisk for å få det til, uttalte direktør Thomas Winkelmann i Germanwings.

Flyulykken skyldes trolig ikke trykkfall

De foreløpige analysene tyder ikke på at trykket falt i flyet før det styrtet, ifølge teknikerne som undersøker styrten.

Teknikerne i Paris som er i gang med å undersøke taleregistratoren som ble funnet etter flystyrten, sier at de har lyktes med å få ut et lydopptak.

– Vi har akkurat lyktes i å få ut en lydfil som inneholder brukbare lyder og stemmer. Vi har så langt ikke informasjon om når dette lydklippet er tatt opp, eller hva som blir sagt. Det vil ta noen dager å finne ut, sier Rémi Jouty som leder analysesenteret BEA i Paris.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Pilotene kan ha vært bevisstløse

Avviser eksplosjon

Han ønsket verken å kommentere flyets bane eller om pilotene var ved bevissthet, men sier det de har funnet ikke ser ut til å stemme overens med teorien om at lufttrykket falt forut for styrten. Han avviser også at flyet eksploderte i luften.

Lydopptaket må settes i sammenheng med annen informasjon før det blir mulig å si noe om hva som har skjedd, noe han mener kan ta uker eller måneder.

– Jeg kan heller ikke gi noen presis informasjon om lengden på opptaket eller språket, sier Jouty.

Ferdskriveren mangler

Taleregistratoren, den ene av de to såkalte «svarte boksene», ble funnet allerede noen få timer etter at Germanwings-flyet styrtet i de franske Alpene tirsdag.

Kort tid senere ble den sendt til analysesenteret BEA i Paris for nærmere tekniske undersøkelser.

Onsdag opplyste president François Hollande at letemannskapene har funnet beholderen til den andre svarte boksen, ferdskriveren, men at innholdet mangler.

Les bakgrunn: Fakta om de verste flyulykkene de ti siste årene