LO-lederen får kritikk for kjøp av billigtenner

LO-leder Gerd Kristiansen får kritikk for tannbehandling i Ungarn. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
LO-leder Gerd Kristiansen får kritikk for tannbehandling i Ungarn. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

LO-leder Gerd Kristiansen får kritikk fra Tannlegeforeningen fordi hun ikke støttet norske tannleger, men i stedet dro til Ungarn for å få billig tannbehandling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi ser at LO-lederen er bekymret for sosial dumping og kostnadsjag i andre bransjer, men når det kommer til hennes egne tenner, velger hun billigløsningen i utlandet. Signaleffekten er negativ når folk i ledende posisjoner ikke vil støtte opp om norske arbeidsplasser og næringsliv, sier kommunikasjonssjef Morten Rolstad i Tannlegeforeningen til Dagens Næringsliv.

Det var i Dagbladet forrige lørdag at Gerd Kristiansen fortalte at hun for tre-fire år siden dro til Ungarn for behandling etter å ha fått tannkjøttsykdommen periodontitt som følge av røyking.

Spesialist i periodontitt, Arnt Helge Dybvik i Sandefjord, mener det er helt greit at vanlige folk tar turen til lavkostland.

– Men når folk i høye posisjoner fronter slike billigbehandlinger, undergraver det norske arbeidsplasser. Og så er det dobbeltmoralen: Gerd Kristiansen kritiserer Norwegian for benytte utenlandske ansatte på lavere lønninger og andre ordninger enn i Norge. Men når det kommer til sine egne tenner og egen økonomi, er hun seg selv nærmest og aksepterer ikke det norske kostnadsnivået, sier Dybvik.

Kristiansen ønsker ikke å kommentere uttalelsene eller svare på spørsmål om saken. LOs informasjonssjef Jenny Ann Hammerø opplyser at Kristiansens hensikt med å fortelle om saken var å påpeke behov for å styrke det offentlige ansvaret for folks tannhelse.