Bråk og skadeverk på asylinternatet på Trandum

Politiet brukte om lag en time på å få kontroll over situasjonen ved Trandum. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Politiet brukte om lag en time på å få kontroll over situasjonen ved Trandum. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Over 50 personer var involvert i bråk og skadeverk på politiets utlendingsinternat på Trandum søndag kveld. Store politistyrker ble satt inn for å få kontroll over situasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet rykket ut til stedet ved 19-tiden.

– I overkant av 50 personer har begynt med skadeverk. De knuser vinduer og river ned gjenstander, fortalte operasjonsleder Øyvind Strømsborg i Romerike politidistrikt til NTB.

Kontroll

Ved 20-tiden søndag opplyser politiet at situasjonen har roet seg betraktelig og at de hadde kontroll på situasjonen.

Politiet på Romerike fikk bistand fra kolleger i Oslo. Også brannvesenet ble kalt inn for å bistå. Skadeverket foregår ved fire av avdelingene ved utlendingsinternatet.

Politiets utlendingsinternat på Trandum huser personer som ikke har lovlig opphold i Norge og skal tvangsreturneres. Internatet har totalt 127 sengeplasser. Det ligger like ved Oslo lufthavn.

Streiker

Til Dagbladet forteller en av de innsatte at de streiker mot forholdene ved internatet. Det skal dreie seg om at de blir innelåst tidligere i helgene, får dårlig mat og mangler trening- og fritidstilbud.

– Det er mye bedre i vanlige fengsler. Der har de bibliotek, treningstilbud og vanlig mat, uttaler mannen.

Etter hva Dagbladet erfarer, hadde en gruppe innsatte nektet å komme inn etter siste lufting, i tillegg til at en gruppe innsatte nektet å bli låst inn for kvelden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden