SV-nestleder Bård Vegar Solhjell:

– SV-støtte til norsk bombing betyr lite for SV-velgere

Bombe eller ikke bombe - ett fett for SV-velgere? I timene foran SV-landsmøtet som åpnet fredag, brøt det ut intern SV-ordkrig om SVs krigspolitikk.

SV OG BOMBING I UTLANDET: – Betyr lite for SVs velgeroppslutning, mener nestleder Bård Vegar Solhjell. Foto: Thomas Vermes.

SV OG BOMBING I UTLANDET: – Betyr lite for SVs velgeroppslutning, mener nestleder Bård Vegar Solhjell. Foto: Thomas Vermes.

SVs utenrikspolitiske talsmann på Stortinget, nestleder Bård Vegar Solhjell, slår hull på myten om at fredspolitikk og NATO-motstand betyr noe særlig for SV-velgere.

Det skjedde i en polemikk på nettforumet twitter mot Oslo SVs politiker Ivar Johansen - i timene før SV i dag åpnet sitt landsmøte på Gardermoen.

Diskusjonen om SV-velgernes syn på SV-støtte til NATO og støtten SV har gitt til bombing av Beograd og Libya, skjer i en tid med katastrofalt dårlige tall på meningsmålingene.

Les: Ny krisemåling for Frp og SV

Johansen ivrer for å få gjennom en fredsuttalelse fra Oslo SV på landsmøtet.

– Bomber for fred har selvsagt ikke stor forståelse hos SV-velgere, skriver Ivar Johansen.

Han får motbør fra Solhjell, som spør hvor i all verden Johansen har det fra at potensielle SV-velgere bryr seg særlig om utenrikspolitikk når de går til valg.

«Jeg tviler på at vi mistet velgere på Libya-saken.», sier Solhjell i Klassekampen i dag.

– Jeg bygger min analyse på samtaler med SV-velgere og potensielle SV-velgere hver dag, svarer Ivar Johansen på twitter.

Solhjell påberoper seg at alle «tall» viser at velgerne, inkludert SVs, bryr seg lite om utenrikspolitikk når de skal gjøre sitt valg.

Les også: SV enig i regjeringens sanksjonspolitikk mot Russland

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden