Amal Aden loves mer sikkerhet etter avisuttalelser

Amal Aden har tidligere stått fram som lesbisk og skrevet bok om homofile i minoritetsmiljøene. Foto: Marte Christensen (NTB scanpix)
Amal Aden har tidligere stått fram som lesbisk og skrevet bok om homofile i minoritetsmiljøene. Foto: Marte Christensen (NTB scanpix)

Den norsk-somaliske forfatteren og samfunnsdebattanten Amal Aden opplever å ha fått «tusen nye livvakter» etter at hun fortalte til VG at politiet flere ganger har bedt henne dempe sine uttalelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aden fortalte i et intervju med avisen sist helg at hun har fått beskjed fra politiet om å dempe seg i det offentlige rom og ikke provosere så kraftig i sine offentlige ytringer fordi de ikke kan ivareta sikkerheten hennes godt nok.

Både statsminister Erna Solberg (H) og påtroppende nestleder i Arbeiderpartiet Hadia Tajik har siden vært blant dem som har vist Aden støtte.

Les også: Solberg: – Likestillingen i Norge har kommet langt

Nå sier 31-åringen til VG at hun har fått de sikkerhetsgarantiene hun trenger for å kunne fortsette å holde foredrag på skoler og delta i offentlige debatter.

– Jeg opplever at jeg har fått tusen nye livvakter. Jeg er svært takknemlig for all den støtten jeg har fått, sier hun til avisen.

– Folk har kommet bort til meg på bussen og tilbudt meg følge, hvis det er slik at politiet ikke kan møte meg. Flere har gitt meg sitt navn og telefonnummer og tilbudt meg transport eller følge i Oslo og andre steder, sier Aden.

Les også: Politiet ber samfunnsdebattant dempe seg

Hun forteller også at hun har hatt en god dialog med politiet de siste dagene.

– De skal tilrettelegge bedre for meg og gi meg tettere oppfølging, sier samfunnsdebattanten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden