Deler av nok en irakisk oldtidsby ødelagt av IS

Artikkelen fortsetter under annonsen

IS-opprørere har ødelagt deler av oldtidsbyen Khorsabad nord i Irak, som er 2.700 år gammel, opplyser irakiske myndigheter onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Landsbyen er blant annet kjent for sine store lamassu-statuer, som er formet som okser med vinger og menneskehoder. Khorsabad het i oldtiden Dur-Sharrukin og var et viktig maktsenter i det assyriske riket.

Irakiske myndigheter har de siste dagene undersøkt rapporter om skader på oldtidsbyen. Tidligere har IS gjort store skader på de historiske byene Nineveh, Nimrud og Hatra.

– I tillegg til deler av byens templer var byens murer rasert. Vi kjenner foreløpig ikke det fulle skadeomfanget, opplyser Iraks direktør for oldtidsminner, Qais Rasheed.

IS-krigere i Irak vekket harme verden over forrige uke da de grusla den assyriske byen Nimrud med bulldosere og publiserte videoer der de knuste museumsgjenstander i Mosul.

I de ytterliggående opprørernes ekstreme tolkning av islam må statuer og helligdommer ødelegges fordi de er idoler som konkurrerer med Gud.

Den islamske staten (IS) styrer et selverklært kalifat i de nordlige delene av Irak og Syria. Området inneholder noen av verdens største arkeologiske skatter.