Meny

Barnehage-mekling fram mot midnatt

Partene i konflikten startet forhandlinger hos Riksmekleren klokken 10 tirsdag formiddag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom meklingen for Norlandia-barnehagene ikke fører fram, vil 187 ansatte i 14 barnehager bli tatt ut i streik fra onsdag. Meklingsfristen er ved midnatt.

Partene i konflikten startet forhandlinger hos Riksmekleren klokken 10 tirsdag formiddag. Arbeidstakerorganisasjonene Fagforbundet, Unio, Delta og Lederne forhandler med Spekter, som er Norlandias arbeidsgiverorganisasjon.

Ved 22-tiden satt partene fortsatt i møte, opplyser kommunikasjonssjef Signy Svendsen til NTB.

Forhandlingene har pågått over lengre tid uten resultat. Sist partene møttes i januar ble forhandlingene brutt.

Norlandia byttet arbeidsgiverorganisasjon fra Private barnehagers landsforbund (PBL) til Spekter for to år siden, men det er først i år tariffavtalene med PBL har løpt ut. Nå ønsker Norlandia å etablere nye tariffavtaler, og de ønsker de ansatte over på en innskuddsbasert pensjonsordning istedenfor en ytelsesbasert pensjonsordning.

De 14 barnehagene som i første omgang blir berørt dersom det blir streik ligger i Oslo, Bergen, Tromsø, Bodø og i Akershus. Norlandia har totalt 56 barnehager i Norge.

Forhandlingene mellom Fagforbundet og Norlandia/Spekter gjelder for ansatte på sykehjem og pasienthotell. Det er tre separate meklinger, men det vil mekles samtidig. Fagforbundet har ifølge Fri Fagbevegelse kun varslet streik for medlemmer som jobber i barnehagene i første omgang.

Populært