Meny

Frankrike åpner etterforskning etter helikopterkrasj

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrike etterforsker helikopterulykken i Argentina som uaktsomt drap. Tre franske idrettsstjerner og sju andre mistet livet i ulykken.

De to helikoptrene kolliderte under innspillingen av kjendisrealityprogrammet «Dropped – heltenes kamp» sent mandag ettermiddag lokal tid. Helikoptrene hadde akkurat lettet da de kolliderte.

BAKGRUNN: Franske idrettsstjerner døde i helikopterkrasj i Argentina

Franske myndigheter har rutine for å starte etterforskning når landets innbyggere dør i utlandet. Saken etterforskes som et uaktsomt drap.

– Hele Frankrike er i sorg i dag, sier landets statsminister Manuel Valls.

Olympiske utøvere

Seilermesteren Florence Arthaud (57), svømmer og OL-gullvinner Camille Muffat (25) og den olympiske bokseren Alexis Vastine (28) var blant åtte franske statsborgere som omkom i ulykken.

Arthaud var regnet for å være blant verdens beste seilere i en svært mannsdominert idrettsgren. På merittlisten hadde hun blant annet tittelen i Route du Rhum fra 1990.

Svømmeren Muffat brakte hjem tre medaljer under London-OL i 2012, blant dem gullmedaljen i 400 meter fristil.

Bokseren Vastine vant bronse i Beijing-lekene i 2008 i lettvektsklassen. I tillegg døde de to argentinske pilotene i kollisjonen.

Værforholdene var gode, og årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent.

Vågestykke

Åtte franske idrettsutøvere deltok i TV-serien, der deltakerne er med på et vågestykke hvor de slippes ned på ulike steder for å demonstrere sin overlevelsesevne. Innspillingen startet i februar, og serien skulle etter planen sendes på kanalen TF1 i begynnelsen av februar.

Innspillingen begynte i slutten av februar i Patagonia på sørspissen av kontinentet. Deretter reiste det franske teamet nordover til La Rioja, et populært turistmål rundt 1.100 kilometer nord for Argentinas hovedstad Buenos Aires.

Filmteamet på 80 personer, de fleste franskmenn, ankom området for noen dager siden, ifølge lokale myndigheter.

I realityserien, som også går i norsk utgave på TV 2, deles idrettskjendisene inn i to lag. De slippes ned på forskjellige steder verden over og må så konkurrere om å finne fram til sivilisasjonen uten medbrakt mat, kart eller kompass.

Fjellrikt

Helikoptrene kolliderte i nærheten av byen Villa Castelli. Et av helikoptrene tilhørte myndighetene i La Rioja, mens det andre tilhørte naboprovinsen Santiago del Estero, opplyser La Riojas sikkerhetssjef Cesar Angulo. Pilotene jobbet for sine respektive provinsregjeringer.

Stanser innspillingen

Produksjonsselskapet Adventure Line Productions (ALP) sier de er svært berørt av saken, og at innspillingen av serien er stanset. Det samme selskapet var innblandet i en realityulykke i 2013, da en deltaker i programmet «Ko Lanta» døde av hjerteinfarkt under innspillingen i Kambodsja. Legen som jobbet med innspillingen tok senere sitt eget liv.

De øvrige idrettsstjernene som er med i TV-serien, er svømmeren Alain Bernard, syklisten Jeannie Longo, snowboarderen Anne-Flore Marxer og kunstløperen Philippe Candeloro. Ingen av dem er blant dødsofrene etter mandagens ulykke.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært