Meny

Mann og skur tatt av vinden i Hordaland

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann er sendt til sykehus etter at kraftig vind kastet ham rundt 50 meter av gårde i Eidfjord i Hordaland. Flere fjelloverganger i Sør-Norge er stengt, og ferger og hurtigbåter er innstilt på grunn av uvær.

– Vi fikk inn melding rundt klokken 09 om at en mann og et skur eller en hall var tatt av et kraftig vindkast i Eidfjord og blitt ført omtrent 50 meter av gårde, sier operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt til NTB.

Ambulanse ble sendt til stedet, og da helsepersonellet kom fram var mannen bevisst.

– Men han hadde store smerter. Skuret på rundt 900 kilo sto i fare for å klemme ham. Han lå i klem en stund også, sier Kronen.

Pasienten ble sendt med ambulanse til Voss sykehus. Det ble vurdert å sende luftambulanse for åmøte bilen, men det var uvisst om dette lot seg gjøre på grunn av kraftig vind, og han ble derfor kjørt med bil.

Sjekk været der du er

Skuret skal veie 900 kilo, ifølge operasjonslederen.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om været i Hordaland. Tirsdag er det fare for vindkast på opptil 25 til 30 meter i sekunder innover land.

Les også: Uvær og vind stanser trafikk i Sør-Norge

Populært