Meny

Franske idrettsstjerner døde i helikopterkrasj i Argentina

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre franske idrettsstjerner var blant de ti som mistet livet da to helikoptre kolliderte i lufta under en TV-innspilling nord i Argentina.

Ulykken skjedde under innspillingen av kjendisrealityserien «Dropped – heltenes kamp» sent mandag ettermiddag lokal tid.

Seilermesteren Florence Arthaud (57), svømmer og OL-gullvinner Camille Muffat (25) og den olympiske bokseren Alexis Vastine (28) var blant åtte franske statsborgere som omkom i ulykken, bekrefter president François Hollandes kontor i Paris natt til tirsdag.

I tillegg døde de to argentinske pilotene i kollisjonen, melder det franske nyhetsbyrået AFP. Værforholdene var gode, og årsaken til ulykken i den fjellrike provinsen La Rioja er ikke kjent, sier talsmann Horacio Alarcon for lokale myndigheter.

Vågestykke

Åtte franske idrettsutøvere deltok i TV-serien, der deltakerne er med på et vågestykke hvor de slippes ned på ulike øde steder for å demonstrere sin overlevelsesevne.

Innspillingen av den franske utgaven av realityserien, som skulle sendes på kanalen TF1 TV, begynte i slutten av februar i Patagonia på sørspissen av kontinentet. Deretter reiste det franske teamet nordover til La Rioja, et populært turistmål rundt 1.100 kilometer nord for Argentinas hovedstad Buenos Aires.

80 i teamet

Filmteamet på 80 personer, de fleste franskmenn, ankom området for noen dager siden, ifølge lokale myndigheter.

Arthaud var regnet for å være blant verdens beste seilere i en svært mannsdominert idrettsgren. På merittlisten hadde hun blant annet tittelen i Route du Rhum fra 1990. Svømmeren Muffat brakte hjem tre medaljer under London-OL i 2012, blant dem gullmedaljen i 400 meter fristil. Bokseren Vastine vant bronse i Beijing-lekene i 2008 i lettvektsklassen.

Lettvektbokseren Alexis Vastine (t.v.), svømmeren Camille Muffat (midten)og seileren Florence Arthaud (t.h.) mistet alle livet i en helikopterkollisjon under TV-innspilling i Argentina. Foto: Reuters

Lettvektbokseren Alexis Vastine (t.v.), svømmeren Camille Muffat (midten)og seileren Florence Arthaud (t.h.) mistet alle livet i en helikopterkollisjon under TV-innspilling i Argentina. Foto: Reuters

Fjellrikt

Helikoptrene kolliderte i nærheten av byen Villa Castelli. Et av helikoptrene tilhørte myndighetene i La Rioja, mens det andre tilhørte naboprovinsen Santiago del Estero, opplyser La Riojas sikkerhetssjef Cesar Angulo. Pilotene jobbet for sine respektive provinsregjeringer.

Argentinske medier viste mandag bilder av de to helikoptervrakene i flammer i det tørre krattlandskapet på ulykkesstedet. Politi- og brannmannskaper jobbet fortsatt med å hente ut likene da mørket falt på i området mandag kveld lokal tid, opplyser en politikilde til det franske nyhetsbyrået AFP.

– Det er nå fire timer siden kollisjonen, og det brenner fortsatt. Røyk stiger opp fra helikoptrene, sier kilden som er på ulykkesstedet.

Sorg

I realitykonkurransen «Dropped – heltenes kamp», som også går i norsk utgave på TV 2, deles idrettskjendisene inn i to lag. De slippes ned på forskjellige steder verden over og må så konkurrere om å finne frem til sivilisasjonen uten medbrakt mat, kart eller kompass.

– Jeg sørger over vennene mine, jeg skjelver, jeg er forferdet, jeg har ikke ord, skrev den tidligere franske fotballspilleren og Dropped-deltakeren Sylvain Wiltord på Twitter natt til tirsdag.

De øvrige idrettsstjernene som er med i TV-serien, er svømmeren Alain Bernard, syklisten Jeannie Longo, snowboarderen Anne-Flore Marxer og kunstløperen Philippe Candeloro. Ingen av dem er blant dødsofrene etter mandagens ulykke.

Populært