Meny

Oslo-sykehus får millionbot i filipiner-saken

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo universitetssykehus er i lagmannsretten idømt en bot på 1 million kroner for grov overtredelse av utlendingsloven. I samme sak er et ektepar dømt til fengsel for å ha utnyttet filippinske sykepleiere.

De to er i Borgarting lagmannsrett begge dømt til fengsel i ett år og tre måneder, melder NRK.

Tiltalen mot sykehuset og ekteparet gikk ut på utilbørlig utnyttelse av sju filippinske sykepleiere som de i 2010 skaffet jobb i Norge. Tre av dem arbeidet ved sykehuset. I Oslo tingrett ble både sykehuset og ekteparet som formidlet sykepleierne, fullt ut frifunnet for brudd på utlendingsloven, men påtalemyndigheten anket dommen.

Ekteparet var bindeledd mellom sykehuset og de utenlandske sykepleierne, og tok seg urimelig godt betalt av sykepleierne for å hjelpe dem med å søke arbeidstillatelse, skaffe seg bolig og søke jobber, ifølge tiltalen.

Sykehuset vurderer å anke dommen fra lagmannsretten.

– Dette er ingen god sak for oss og vårt omdømme, sier viseadministrerende direktør Morten Reymert.
Populært