Meny

Erkjenner straffskyld for å ha avbrutt kvinnes svangerskap

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er tiltalt for å ha framprovosert abort hos sin ekskjæreste, innrømmer at han blandet abortfremkallende midler i en fruktdrikk han ga henne.

25-åringen erkjente straffskyld for begge postene i tiltalen da han møtte i Sør-Trøndelag tingrett mandag, melder Adresseavisen.

Kvinnen, som er i 20-årene, fortalte i retten at hun hadde mistanke om at mannen hadde blandet legemidler i en smoothie han ga henne da hun var på besøk hos ham i mars i fjor.

– Intense smerter

– Jeg ble veldig dårlig på kvelden. Det var intense smerter. Det var så ille at jeg trodde at jeg kom til å dø, sa kvinnen.

Kvinnen, som var gravid i tolvte svangerskapsuke med 25-åringens barn, tok deretter kontakt med ham. Han foreslo at hun skulle ta seg et varmt bad, skriver VG.

Hun fortalte videre at smertene plutselig ga seg, og at hun måtte på toalettet.

– Da mistet jeg ungen min, sa hun.

Det var kvinnens fastlege som sikret beviser og varslet politiet.

Var i live

25-åringen skal ifølge tiltalen ha gitt abortfremkallende legemidler som han kjøpte på nettet, til sin gravide ekskjæreste ved to anledninger, noe han innrømmet i tingretten.

Første gang ga han kvinnen en abortpille som han sa var en smertestillende tablett, skriver VG. Noen dager senere var han med kvinnen på en ultralydundersøkelse han hadde tatt initiativet til. Den viste at fosteret var i live.

Mannen forklarte i retten at han bestilte nye piller som han blandet i fruktdrikken til kvinnen ettersom han hadde lest at det var fare for misdannelser dersom de ikke virket som de skulle.

Skjerpende

Påtalemyndigheten har tiltalt ham for å ha påført ekskjæresten betydelig skade og for å ha avbrutt et svangerskap under særdeles skjerpende omstendigheter og uten kvinnens samtykke. Paragrafene har en øvre strafferamme på henholdsvis 21 og 15 år.

Rettssaken går i Sør-Trøndelag tingrett mandag og tirsdag.
Populært