Meny

Gjeld kan ha vært motiv for Uddevalla-drapene

Blomster og lys var søndag satt ut ved åstedet i Uddevalla der tre unge mennesker ble funnet skutt og drept lørdag morgen. (Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ubetalt gjeld kan ha vært et motiv for trippeldrapet i den svenske byen Uddevalla i helgen, melder Göteborg-Posten.

Ifølge avisens kilder kjørte de to mennene og kvinnen som siden ble funnet drept, til Landvetter flyplass fredag kveld for å hente 22-åringen som nå er pågrepet i forbindelse med drapene.

Avisen erfarer videre at ett av ofrene var urolig i forkant av turen fordi vedkommende skyldte 22-åringen penger. I bilen skal det ha oppstått en krangel som endte med at de to mennene og kvinnen ble skutt og drept.

– Nære venner

Kvinnen som ble drept var 18 år gammel og mennene henholdsvis 21 og 22 år. De tre ble funnet døde ved en parkeringsplass ved sykehuset i Uddevalla sørvest i Sverige lørdag morgen.

Søndag ble en 22-åring og hans ett år yngre bror pågrepet og mistenkt for trippeldrapet.

Aftonbladet skriver at de to brødrene blir beskrevet som gode venner av de drepte mennene. For noen år siden var alle fire involvert i en hendelse som førte til at de fikk et kortere fengselsopphold. Litt etter det reiste de til Thailand, og flere bilder viser at de poserer sammen.

– De har vært venner i mange år, sier 22-åringens advokat Bo Hallberg.

Nekter straffskyld

Brødrene er blant annet dømt for brudd på narkotikaloven, trafikkloven og for oppbevaring av dop.

22-åringen nekter straffskyld for drapene.

– To nære venner har blitt skutt, og at han først fikk høre om dette og at han er mistenkt for å ha gjort det, synes han er helt absurd, sier Hallberg.
Populært