Meny

Solberg: Vi er fortsatt ikke likestilte

Statsminister Erna Solberg var taler på 8.mars markeringen i Drammen teater søndag ettermiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erna Solberg understreker på kvinnedagen at selv ikke i rike og privilegerte Norge er vi likestilte.

– Vi har kommet langt i Norge når det gjelder kvinners rettigheter. Det er vi stolte av, men fortsatt er vi ikke likestilt.

På spørsmål fra NTB om hva som er hovedutfordringen for å nå målet om et helt likestilt samfunn, svarer statsministeren at det er vanskelig å peke på enkeltstående forhold.

– Men jeg kan trekke fram utdanning og vold mot kvinner som hovedutfordringer. Vi har fortsatt ikke god nok utdanning, og vi ser at mange innvandrerkvinner ikke deltar.

Kommentar: – Hold kjeft og trekk inn magen

På kvinnedagen trekker Solberg fram bare 13 prosent av topplederne i næringslivet er kvinner.

Selv leder hun en regjering der andelen menn og kvinner er lik. Men bildet er ikke like bra når det kommer til antallet statssekretærer eller politiske rådgivere. Da statsrådene i Solbergs regjering ble utnevnt i 2013 var det 42 menn og 14 kvinner, to med innvandrerbakgrunn.

Mens det blant politiske rådgivere var 11 menn og 8 kvinner, ingen med innvandrerbakgrunn, og siden 2013 har denne ubalansen endret seg lite.

– Vi skulle gjerne hatt en bedre kjønnsfordeling når det gjelder statssekretærer og politiske rådgivere, sier Solberg i intervjuet med NTB.
Populært