Meny

Den britiske utenriksministeren: – Merker ikke at Putin har endret intensjoner

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men kampene i Ukraina har blitt redusert den siste uken.

Selv om det har vært færre kamper i Ukraina etter at avtalen om våpenhvilen trådde i kraft, sier Storbritannias utenriksminister Philip Hammon i et intervju at han ikke opplever at Vladimir Putins intensjoner har endret seg.

Les også: Nato: – Våpnehvilen i Ukraina må ikke misbrukes

– Det har vært mindre vold etter at den nye avtalen ble undertegnet, men jeg opplever ikke at Putins strategiske intensjoner har endret seg. Så det er bare et spørsmål om hvilke redskaper han vil bruke for å nå sine mål og vi har alle gjort det klart at hvis det skjer et stort angrep, for eksempel i Mariupol, vil dette bli besvart med å øke det økonomiske presset på Russland ytterligere, sier han i et intervju med BBC.

En ny fredsplan for Øst-Ukraina ble undertegnet 12. februar, og etter fortsatte kamper kom det i forrige uke melding om at situasjonen ved fronten var blitt roligere.

Les også: Ukraina: – Separatistene forbereder nye angrep

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært