Meny

Politiet ser alvorlig på klorangrep på postansatt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne i slutten av 30-årene ble pågrepet av politiet etter at hun lørdag formiddag kastet klorvæske på en kvinnelig postfunksjonær på Majorstuen i Oslo.

– Dette er en alvorlig sak. Helsepersonellet har vurdert det slik at dersom dette hadde truffet ansiktet hennes, hadde hun i beste fall bare mistet synet, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Gjerningskvinnen er i første omgang kjørt til legevakt for å få hennes mentale helse vurdert. Dersom hun ikke blir tatt hånd om av helsevesenet, vil hun bli satt i arrest.

– Kvinnen er anmeldt for dette flere ganger. Hun er ikke avhørt, så vi kjenner ikke motivet bak eller hensikten med dette. Hvis det ender med at hun blir satt i arrest, vil hun bli avhørt i løpet av ettermiddagen, sier operasjonslederen.

Han sier videre at det etter forholdene går bra med kvinnen som ble utsatt for angrepet.

– Hun får god oppfølging av arbeidsgiver og følger de anbefalingene hun har fått av helsepersonellet som har bistått. Treffpunktene var heldigvis slik at det ikke ble nødvendig med noen medisinsk behandling av henne, sier Pedersen.

Politiet har sett videobilder av hendelsen.

– For patruljen som har sett opptaket, fremstår det som klart at hensikten var å treffe henne i ansiktet med klor, sier operasjonslederen.

Kvinnen ble pågrepet av politiet etter søk i nærområdet.

Populært