Meny

Fant mumifiserte lik på toppen av mexicansk fjell

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To mumifiserte kropper har blitt funnet på toppen av Mexicos høyeste fjell. De kan være fjellklatrere som ble tatt av et snøskred i 1959.

Tidligere denne uken oppdaget noen fjellklatrere et hode som stakk opp av snøen nær toppen av det mexicanske fjellet Pico de Orizaba.

Torsdag ble det sendt opp en ekspedisjon for å grave fram liket. Da dukket det opp en kropp en til, melder nyhetsbyrået AFP.

Flytting utsatt til mandag

De to kroppene ble funnet 300 meter fra toppen av det 5610 meter høye vulkanske fjellet.

Det har allerde blitt gjort forsøk på å frakte kroppene ned fra fjellet, men aksjonen har blitt utsatt til mandag grunnet dårlig vær i området, forteller en av redningsarbeiderne til AFP.

Redningsmannskapet ønsker å bygge to spesielle beholdere for å frakte de to kroppene ned fra fjellet i intakt form.

Ifølge lokale medier kan de to omkomne være fjellklatrere som tok del i en ekspedisjon i november 1959. Tre av de syv ekspedisjonsdeltakere ble tatt av snøskred, skriver The Guardian.

Les også: De levende gudene

Hadde fortsatt på seg klær

Avisen skriver at de to kroppene som er funnet, fremdeles var ikledd rester av klær. Dette kan gjøre identifikasjonsprosessen lettere.

Etter at nyheten om de to likene ble kjent, har mexicanske myndigheter blitt kontaktet av pårørende til omkomne fjellklatrere fra land så langt unna som Tyskland og Spania, som lurer på om det er deres kjære som har blitt funnet.

Les også: Alexander (10) fant en mumie på loftet

Kan gi svar på 55 år gammelt mysterium

Mexicanerne håper imidlertid at funnet kan gi svar på det 55 år gamle snøskred-mysteriet.

– Jeg har håp. Jeg er nesten sikker på at det er dem, sier Luis Espinoza Ruiz (70) til AFP.

Han deltok på den skjebnesvangre ekspedisjonen i 1959, og var en av fire som overlevde, ettersom gruppen på syv personer hadde delt seg i to. Dersom det virkelig er fjellklatrerne fra denne ekspedisjonen som er funnet, er det sannsynlig at det kan dukke opp et tredje lik i redningsarbeidet.

Begge kroppene er nærmest intakte fordi sterk kulde har hindret forråtnelsesprosessen. Det er en form for naturlig mumifisering.

Les også: Fant nikotin i håret til 2000 år gamle mumier

INTAKT: Dette er en av de to kroppene som ble funnet på Pico de Orizaba denne uken. Likene har unngått forråtnelse grunnet sterk kulde. Foto: NTB Scanpix/Epa/Israel Angel Mijangos
Populært